03.09.2015 23:23:24

02.09.2015 - Protikorupcnilinka.cz uspěla se stížností na postup ÚOHS z roku 2013 u státem zřízeného Veřejného ochránce práv, kdy úřad na základě našeho podnětu posuzoval registrační a přestupní řád ČSLH. ÚOHS se tak na základě podrobné právní analýzy bude opět zabývat postupy ČSLH a prověřovat podezření ze zneužití kartelového postavení na trhu a porušování hospodářské soutěže. Pevně věříme, že ÚOHS vezme v úvahu námitky Veřejného ochránce práv a sám úřad se postaví za práva dětí vykonávající sportovní činnost národního sportu Ledního hokeje.

20.08.2015 - V současné době dochází k úpravě platebního terminálu, v případě že Váš systém neeviduje úhradu platby za autorizaci účtu, prosím vyčkejte do 10. 9. 2015 na její spárování.

01.08.2015 - Protikorupčnílinka.cz: Soud v JAR uznal Čecha Radovana Krejčíře vinným v případu pokusu o vraždu, únosu a držení drog.

24.07.2015 - Poradna pro osobní bankroty pomáhá dlužníkům s oddlužením se 100% zárukou úspěšnosti! Více ZDE

20.07.2015 - Od 1. 08. 2015 bude omezeno anonymní hodnocení firem a živnostníků. Nově se tak bude muset autor identifikovat správci této aplikaci prostřednictvím základních kontaktních údajů, kdy jeho komentář z důvodu relevantnosti bude podléhat kontrole. Centrální registr dlužníků má zájem o komentáře ze 100% vypovídající hodnotou o firmě, nebo živnostníku.

15.04.2015 - Protikorupcni-linka.cz podala podnět odboru Korupce a finanční kriminality k zahájení prověrky nedávno zveřejněné kauzy kolem reprezentačního hokejového trenéra Růžičky. Z hlediska zákonnosti je důležité, aby věc neodkladně prověřil příslušný policejní orgán, v jehož kompetenci je zajištění všech důkazů za účelem zjištění objektivní pravdy.

11.02.2015 - V současné době upravujeme databáze veřejného hodnocení firem a OSVČ. K 1. 3. budou znepřístupněné informace o místech podnikání u OSVČ.

08.01.2015 - Protikorupční linka Centrálního registru dlužníků zaznamenala další úspěch. Statutární orgán realitní kanceláře Škorcová byl obžalován pro podezření z podvodů ve výši desítek milionů korun na základě podaného trestního oznámení ze strany registru. Jednatelce společnosti hrozí až 10 let vězení.

31.12.2014 - Dluhy domácností od začátku roku trvale rostou, v říjnu meziměsíčně stouply zhruba o pět miliard korun. Bankám a finančním institucím lidé ke konci října dlužili téměř 1,243 bilionu korun.

31.12.2014 - Dlužníků po Vánocích přibývá, Exekucí v prvním čtvrtletí přibude. Převzato ze statistiky největšího Exekutorského úřadu Přerov.

Registr pedofilů pro Českou republiku z důvodu perzekucí nebude!

Děkujeme za podporu při pokusu o zřízení bezplatného nekomerčního registru pedofilů, který měl za úkol poukázat na zcela opomíjenou ochranu dětí. Cílem registru bylo zejména suplovat neadekvátní tresty pro sexuální delikventy a snížit jejich ochrany jak při výkonu nízkých trestů, tak při následné léčbě vedoucí k  vysoké recidivě.

Zatímco delikventi se z větší části těší podmíněným trestům, dětská oběť zneužití si následky nese celý život. Registr tak měl poskytnout informace všeobecně známé, v centralizované formě na jednom místě, a tak by pouze sumarizoval veřejně dostupné rozsudky ze soudních síní - ze zákona přístupných veřejnosti.

Autoři projektu chtěli využit zázemí demokratičtější a svobodnější země „USA“, která je celosvětovým symbolem svobody a silné ekonomiky.

Vzhledem k tomu, že v souvislosti s registrem pedofilů byly vydávány řady nepravdivých informací zasahujících do dobrého jména účastníků a podporovatelů projektu, bylo rozhodnuto o zastavení dalších aktivit.

V této věci pouze chceme poukázat na některé skutečnosti: například pan Kulínský, odsouzený za zneužití sboristek, prodejem autorských práv na film vydělal nemalé peníze a dětské oběti a jejich rodiče mají celoživotní negativní vzpomínku. Za několik let bude taková osoba (a další jim podobné) opět moci pracovat s dětmi.

Vzhledem k tomu, že by hrozila silná snaha pronásledovat podporovatele registru na území České republiky ze strany silových složek (jak bylo již naznačeno) s pravděpodobnou podporou nejlepšího právního zástupce ČR zaměřeného na trestní právo, který již několikrát dokázal schopně obhájit několik delikventů, podporovatelé projektu i za podpory 96% obyvatel nehodlají jít do rizika účelových perzekucí.

Za 20 let po pádu komunismu a “odchodu komunistů“ z politického a justičního života, nebylo Česko schopno zajistit dětem práva vyšší něž práva sexuálním delikventům. Volič by si tedy měl vybírat v následujících volbách uváženě - zohlednit například i ochranu dětí a doufat ve splněné nekonečné sliby.

Na druhou stranu, soudní kauzy delikventů jsou dobrým obchodním artiklem pro masmédia, neboť soudní procesy se sexuálními delikventy se těší vysoké sledovanosti a jsou tak přínosné pro komerci sledovanosti, respektive pro prodej reklam. Lze tak snadno dohledat, jaká media si cení více ochrany dětí a jaká spíše současného stavu. Děkujeme všem médiím, která informovala objektivně a věcně k problematice pedofilů (sexuálních delikvetů) a otevíraly s námi otázky zlepšení ochrany dětí.

Děkujeme za pochopení

Jiří Jehlička