02.02.2015 02:45:27

08.01.2015 - Protikorupční linka Centrálního registru dlužníků zaznamenala další úspěch. Statutární orgán realitní kanceláře Škorcová byl obžalován pro podezření z podvodů ve výši desítek milionů korun na základě podaného trestního oznámení ze strany registru. Jednatelce společnosti hrozí až 10 let vězení.

31.12.2014 - Dluhy domácností od začátku roku trvale rostou, v říjnu meziměsíčně stouply zhruba o pět miliard korun. Bankám a finančním institucím lidé ke konci října dlužili téměř 1,243 bilionu korun.

31.12.2014 - Dlužníků po Vánocích přibývá, Exekucí v prvním čtvrtletí přibude. Převzato ze statistiky největšího Exekutorského úřadu Přerov.

29.12.2014 - Novinky.cz: Sliby advokátů z akce Poplatky zpět jsou k ničemu, platit budou lidé. Webové stránky s klamavým označením hromadných žalob můžou uvrhnout stovky lidí do sociální nouze a exekucí. Projekt poplatkyzpet.cz mediálně podpořila TV PRIMA! Centrální registr dlužníků proti těmto projektům před půl rokem vydal důrazné varování a ohradil se proti mediální podpoře za vrácení poplatků.

29.12.2014 - Kdo zaplatí účet za prohrané soudní spory o bankovní poplatky? Systém hromadných žalob byl pokus o zbohatnutí bohatých právníků! Teď se k placení nemají a lidé platí tisíce! Více ZDE

29.12.2014 - Česká bankovní asociace varuje před pokusem iniciativy Poplatkyzpet.cz uvést v omyl klienty bank, které v minulosti přiměla zapojit se do poplatkových soudních sporů.

28.12.2014 - Rada pro rozhlasové a televizní vysílání uložila televizi Prima pokutu za pořady ohrožující vývoj dětí.

04.11.2014 - Ministerstvo financí bude více omezovat dlužníky, chystá další registr.

31.10.2014 - Centrálnímu registru dlužníků (protikorupční lince) bylo v souvislosti se zveřejněním informací o probíhajícím vyšetřování virtuální měny Czech Crown Coin vyhrožováno. Věc byla postoupena Policii České republiky. Více ZDE

29.10.2014 - "Česká národní banka užití slov „czech crown“, což je anglický ekvivalent názvu peněžní jednotky České republiky „koruna česká“, a „coin“, což je anglický ekvivalent ustáleného pojmu „mince“ pro určitý druh platidla, považuje v názvu virtuální „měny“ za nešťastné a zavádějící,...." Více ZDE

Registr pedofilů pro Českou republiku z důvodu perzekucí nebude!

Děkujeme za podporu při pokusu o zřízení bezplatného nekomerčního registru pedofilů, který měl za úkol poukázat na zcela opomíjenou ochranu dětí. Cílem registru bylo zejména suplovat neadekvátní tresty pro sexuální delikventy a snížit jejich ochrany jak při výkonu nízkých trestů, tak při následné léčbě vedoucí k  vysoké recidivě.

Zatímco delikventi se z větší části těší podmíněným trestům, dětská oběť zneužití si následky nese celý život. Registr tak měl poskytnout informace všeobecně známé, v centralizované formě na jednom místě, a tak by pouze sumarizoval veřejně dostupné rozsudky ze soudních síní - ze zákona přístupných veřejnosti.

Autoři projektu chtěli využit zázemí demokratičtější a svobodnější země „USA“, která je celosvětovým symbolem svobody a silné ekonomiky.

Vzhledem k tomu, že v souvislosti s registrem pedofilů byly vydávány řady nepravdivých informací zasahujících do dobrého jména účastníků a podporovatelů projektu, bylo rozhodnuto o zastavení dalších aktivit.

V této věci pouze chceme poukázat na některé skutečnosti: například pan Kulínský, odsouzený za zneužití sboristek, prodejem autorských práv na film vydělal nemalé peníze a dětské oběti a jejich rodiče mají celoživotní negativní vzpomínku. Za několik let bude taková osoba (a další jim podobné) opět moci pracovat s dětmi.

Vzhledem k tomu, že by hrozila silná snaha pronásledovat podporovatele registru na území České republiky ze strany silových složek (jak bylo již naznačeno) s pravděpodobnou podporou nejlepšího právního zástupce ČR zaměřeného na trestní právo, který již několikrát dokázal schopně obhájit několik delikventů, podporovatelé projektu i za podpory 96% obyvatel nehodlají jít do rizika účelových perzekucí.

Za 20 let po pádu komunismu a “odchodu komunistů“ z politického a justičního života, nebylo Česko schopno zajistit dětem práva vyšší něž práva sexuálním delikventům. Volič by si tedy měl vybírat v následujících volbách uváženě - zohlednit například i ochranu dětí a doufat ve splněné nekonečné sliby.

Na druhou stranu, soudní kauzy delikventů jsou dobrým obchodním artiklem pro masmédia, neboť soudní procesy se sexuálními delikventy se těší vysoké sledovanosti a jsou tak přínosné pro komerci sledovanosti, respektive pro prodej reklam. Lze tak snadno dohledat, jaká media si cení více ochrany dětí a jaká spíše současného stavu. Děkujeme všem médiím, která informovala objektivně a věcně k problematice pedofilů (sexuálních delikvetů) a otevíraly s námi otázky zlepšení ochrany dětí.

Děkujeme za pochopení

Jiří Jehlička