18.10.2018 06:14:47

24.05.2018 - Z důvodu potřeby zkvalitnění služeb a zajištění požadavků GDPR postupně převezme správu nad registrem technologická skupina REGISTRY LLC. na základě odkoupení všech registru v EU. Registry dlužníků budou postupně rozděleny do tří částí a to pro firemní zákazníky, fyzické osoby a zabezpečený cloud, ve kterém budete moci editovat, mazat, doplňovat své osobní údaje dle vlastních požadavků a potřeb. Uživatelské účty a osobní údaje se tak zcela oděli od registrů dlužníků.

23.05.2018 - Upozornění: Z důvodu platnosti GDPR došlo k přesunu účtů do zabezpečeného CLOUDU. O novém přístupu, administraci a zjednodušené správě osobních údajů budete vyrozumění samostatně externím datovým úložištěm prostřednictvím e-mail komunikace.

13.05.2018 - V současné době probíhá obnova SSL certifikátů. Bezpečnost zabezpečení do obnovy není nikterak omezena. Vyhledávač Vám může nedoporučit, nebo odmítnout přístup do systému. Obnova certifikátů proběhne během 24 hodin.

Centrální registr dlužníků ČR dodržuje zákon na jedničku, nehodlá ustupovat

Centrální registr dlužníků České republiky za 10 let své existence pod různými správci nečelil žádnému úniku dat, podezření z porušování zákona či jiných pletich. Přesto však musí často odolávat útokům (politicky a ekonomicky orientovaných) zájmových celků a leckdy marně čelit jim poplatným novinářům a lobbistům .

Centrální registr dlužníků je největším ekonomickým registrem negativních informací a často jeho představitelé čelí pohrůžkám z důvodu evidence závazků dlužníka, odhalení negativní informace o dlužníkovi nebo z důvodu zveřejnění politicky nevhodných témat.  Z tohoto důvodu se vedení registru nevyjadřuje a nezasahuje do jednostranných argumentací, neboť tyto kampaně jsou vedeny mimo rámec kontroly úřadů, které jako jediní mohou přezkoumat případná podezření a pochybení.

CERD ČR (technický správce registru) již mnohonásobně čelil smyšleným udáním  a sporům, jejichž jediným úkolem měly být politické ústupky nebo potlačení informací o ekonomických subjektech, které se bály odhalení nadcházející insolvence, korupčního jednání, nebo jiných amorálních aktivit.

Reakce na neadekvátní zásahy do dobré pověsti CERD, konkurenty!

Centrální registr dlužníků na žádost uživatelů navenek zprostředkovává zobrazení jména registrovaných firem a osob na území České republiky, ke kterým eviduje prostřednictvím partnerských systémů jakékoliv negativní, pozitivní či neutrální informace formou veřejného hodnocení firem a OSVČ. Informace v tomto veřejném hodnocení (veřejné hodnocení podnikatelských subjektů) nejsou provázány se samotným registrem dlužníků. Tato informace je i uvedena zvýrazněným textem v červeném poli a CERD nebude ustupovat opakovaným pohrůžkám ČT, které by měly vést k potlačení svobody slova!