25.04.2018 02:46:31

12.02.2018 - V současné době probíhá obnova SSL certifikátů. Bezpečnost zabezpečení do obnovy není nikterak omezena. Vyhledávač Vám může nedoporučit, nebo odmítnout přístup do systému. Obnova certifikátů proběhne během 24 hodin.

Věci veřejné vs. netransparentní referenda. Když strana mluví za národ jedním hlasem!

Co je to referendum ?

Referendum (latinsky to, co musí být odkázáno) je rozhodnutí všech občanů nebo i všech obyvatel v otázkách zákonodárných nebo výkonných. V referendu se obvykle nehlasuje o osobách, tím se referendum liší od voleb, někdy však autoritativní vůdce státu využije referenda k legitimizaci své moci (schválení převratu, prodloužení funkčního období; k tomu přistoupili nejnověji např. vládci některých zemí Střední Asie).

V mnoha demokraciích jsou taková rozhodnutí pro volené reprezentanty a státní správu závazná a právo na referendum je zakotveno v ústavě. Příkladem je Švýcarsko a Lichtenštejnsko (od roku 1848), ale i (v různě vyvinuté podobě) většina států USA, částečně Irsko, všechny spolkové země Německa .

Základní otázky jsou podřízeny rozhodnutí občanů v povinném referendu. Zatímco rozhodnutí v jiných záležitostech jsou předmětem fakultativního referenda, které je vyvoláno závaznou občanskou iniciativou.

V jiných zemích „referenda“ v podstatě pouze zjišťují veřejné mínění.

Jak funguje referendum ve straně Věcí veřejných?

1)      Příznivec nemá možnost zkontrolovat výsledný součet hlasů a jejich správnost!

2)      Hlasující člen nemá možnost zkontrolovat výsledný součet hlasů a jejich správnost!

3)      Veřejnost a potencionální voliči nemají možnost zkontrolovat výsledný součet hlasů a jejich správnost!

Výsledky referend se tak podivně presentují jako názory „Véčkařů“ a zneužívají název pro stranu přímé demokracie. Jejich referenda jsou neprůhledná stejně jako 20 let předražené veřejné zakázky.

Autor: protikorupcni-linka.cz