29.08.2014 07:14:35

28.08.2014 - CzechCrownCoin (CZC) prověřuje Policie ČR Více ZDE

23.08.2014 - Protikorupční linka Centrálního registru dlužníků v řadě kauz začala podávat trestní oznámení a oznámení médiím přes zprostředkovatele. Nově se tak recipročně vyhne zpětným útokům ze strany ovlivněných novinářů, jež neprověřují pravost zdrojů a pravděpodobně podléhajících vlivu prověřovaných z trestné činnosti.

16.08.2014 - Centrální registr dlužníků své služby poskytuje více jak 10 let. Služba je poskytována formou automatizované on-line aplikace na stránce http://www.centralniregistrdluzniku.cz, která zajištuje výměnu informací mezi věřiteli a dlužníky. 95% stěžovatelů na zápis v registru je při zpětné kontrole jejich stížností podezřelá z trestného činu úvěrových podvodů. Stížnostmi se většinou snaží dosáhnout zastavení sběru negativních informací k jejich osobě z důvodu reálné hrozby odhalení trestné činnosti. Centrální registr dlužníků není oprávněným subjektem se jakkoliv vyjadřovat k těmto problematickým dlužníkům na veřejnosti a médiím, neboť jakékoliv informace k fyzickým osobám jsou ze strany věřitele chápany jako informace osobního charakteru.

21.07.2014 - Centrální registr dlužníků překročil 1.000.000 registrací.

15.07.2014 - Centrální registr dlužníků České republiky podal trestní oznámení na neznámého pachatele pro podvod a šíření poplašné zprávy, který plošně odesílá pachatel prostřednictvím e-mailů desítky tisíc fiktivních Exekučních příkazů. CERD požádal MFČR, MSČR a Policejní prezidium, aby vydalo plošné varování před těmito fiktivními Exekučními příkazy.

15.07.2014 - Drastické Exekuce lákají podvodníky do Česka. Miliony předražených exekucí občany nutí ze strachu otevírat emaily s exekuční upomínkou. V České republice si už není nikdo jist, odkud může exekuce přijít. Jediné řešení je přejít na státní exekutory s možností zpětného zneplatnění exekuce, pokud vznikla podvodným vznikem pohledávky.

03.07.2014 - E-mailovými schránkami v České republice se aktuálně šíří spam s podezřelou přílohou .zip. Text zprávy je psán v češtině s chybami. Má budit zdání dopisu, v němž banka vyzývá klienta k uhrazení dlužné částky.

02.07.2014 - Centrální registr dlužníků spustil nový nástroj k ochraně dlužníků. Uživatel služby Moje závazky a bonita v případě, že bude zanesen do registru, bude formou e-mailu informován o záznamu. Tuto službu CERD SYSTEM nabízí všem uživatelům. Objednat ZDE

01.07.2014 - Advokáti budou od úterý dostávat nižší odměny za vymáhání drobných pohledávek. V účinnost totiž vstoupila nová vyhláška o advokátních tarifech.

23.06.2014 - Řada bank a leasingových společností mají účinnou fintu na dlužníky. Posílají je do jimi financovaných poradenských center, kde jim radí horší varianty řešení správy svých závazků. Rozdíl při oddlužení může být desítky až stovky tisíc za 5 let.

Podvodné stránky www.registr-dluzniku.cz (stránka také funguje pod uhrazeno.cz)

Podvodné stránky  www.registr-dluzniku.cz (stránka tako funguje pod uhrazeno.cz)

Centrální registr dlužníků České republiky upozorňuje, že neposkytuje žádné informace prostřednicím placených SMS. Informace, které jsou dostupné na internetu s možností čerpání informací jsou PODVODEM! V případě, že jste využily služeb za účelem čerpání informací z Centrálního registru dlužníků a cítíte se být poškozeni, můžete podat trestní oznámení na Policii, případně volat na linku 158.

Znění podvodného reklamních textů:
„Nedostali jste od banky půjčku a nevíte proč? Možná je to tím, že jste zapomněl i na nějaký ten škraloup z minulosti. Zda se vaše jméno či firma nedostala do registru dlužníků (CERD = Centrální registr dlužníků ČR) můžete nyní zjistit jedinou SMS. Pokud chcete zjistit stav pro soukromou osobu, pak bude mít zpráva tvar PRSMS R jméno a příjmení, adresa. Pro zjištění stavu pro firmy odešlete PRSMS R identifikační číslo firmy. Ať už jste zvolili jakýkoliv způsob, textovou zprávu odešlete na telefonní číslo 9000999. Cena odchozí zprávy je 99 Kč. Příchozí zprávy jsou již samozřejmě zdarma a dozvíte se z nich pozitivní nebo negativní výsledek vyhledávání vašeho kontaktu v registru, v případě pozitivního nálezu i kontakt na správce databáze. Odpověď obsahuje jen údaje o nesplacených pohledávkách z titulu půjček, úhrady zboží a služeb. Maximální počet ověření z jednoho telefonního čísla jsou 3 denně. Více informací a podrobnosti k této službě naleznete na internetových stránkách registr-dluzniku.cz“

Zdroj podvodné informace: http://www.mobilmania.cz/bleskovky/svuj-dluh-zjistite-pres-sms/sc-4-a-1116482/default.aspx