18.10.2018 06:55:51

24.05.2018 - Z důvodu potřeby zkvalitnění služeb a zajištění požadavků GDPR postupně převezme správu nad registrem technologická skupina REGISTRY LLC. na základě odkoupení všech registru v EU. Registry dlužníků budou postupně rozděleny do tří částí a to pro firemní zákazníky, fyzické osoby a zabezpečený cloud, ve kterém budete moci editovat, mazat, doplňovat své osobní údaje dle vlastních požadavků a potřeb. Uživatelské účty a osobní údaje se tak zcela oděli od registrů dlužníků.

23.05.2018 - Upozornění: Z důvodu platnosti GDPR došlo k přesunu účtů do zabezpečeného CLOUDU. O novém přístupu, administraci a zjednodušené správě osobních údajů budete vyrozumění samostatně externím datovým úložištěm prostřednictvím e-mail komunikace.

13.05.2018 - V současné době probíhá obnova SSL certifikátů. Bezpečnost zabezpečení do obnovy není nikterak omezena. Vyhledávač Vám může nedoporučit, nebo odmítnout přístup do systému. Obnova certifikátů proběhne během 24 hodin.

CERD požádá MFČR, aby prověřilo kompatibilitu virtuálních měn s daňovým systémem

Centrální registr dlužníků České republiky je proti fungování virtuálních měn.

Základní obslužnost fungování státu je nutný daňový systém, kterým stát zajištuje služby spojené s chodem celé společnosti a bezpečnosti státu.

Virtuální měna je založena na snaze získat směnečnou hodnotu ke všem komoditám a tak nahradit co do své funkce běžnou měnu. Anonymní transakce se stávají nedohledatelné pro daňový systém a tím je při rozmachu virtuální měny znehodnocována měna skutečná.

Užívání měny by mohlo být dle našeho názoru protizákonné, neboť slouží jako nástroj k daňovým unikům a její reciproční směnitelnost za běžné peníze podporuje praní špinavých peněz.

V této věci bude vypracována výzva k rukám MFČR, aby provedla analýzu legálnosti virtuální měny a její směnitelnosti za měnu vydanou ČNB. Je třeba, aby došlo k prověrce všech virtuálních burz působících na území ČR, včetně výstavců virtuálních měn a bylo překontrolováno jejich zakomponování do naší daňové soustavy (jak vede účetnictví výstavce měny, jak daní měnu obchodníci, jak je veden zisk v účetní evidenci a jak je, nebo bude odváděn).

Softwarové peněženky nahrazují anonymní bankovní účty, které nepodléhají kontrole státu.

Centrální registr dlužníků se domnívá, že jakákoliv směna skutečné měny za měnu virtuální plnící funkci platisla by měla být z daňového hlediska považována za nezákonnou, pokud zákonnou a podlého kontrole ČNB.

Autor: CERD ČR