18.12.2018 13:18:27

13.11.2018 - V současné době dochází ke změně certifikační autority SSL. Dočasné hlášení o neplatném certifikátu je způsobeno probíhající změnou a nemá vliv na ochranu dat.

24.05.2018 - Z důvodu potřeby zkvalitnění služeb a zajištění požadavků GDPR postupně převezme správu nad registrem technologická skupina REGISTRY LLC. na základě odkoupení všech registru v EU. Registry dlužníků budou postupně rozděleny do tří částí a to pro firemní zákazníky, fyzické osoby a zabezpečený cloud, ve kterém budete moci editovat, mazat, doplňovat své osobní údaje dle vlastních požadavků a potřeb. Uživatelské účty a osobní údaje se tak zcela oděli od registrů dlužníků.

23.05.2018 - Upozornění: Z důvodu platnosti GDPR došlo k přesunu účtů do zabezpečeného CLOUDU. O novém přístupu, administraci a zjednodušené správě osobních údajů budete vyrozumění samostatně externím datovým úložištěm prostřednictvím e-mail komunikace.

13.05.2018 - V současné době probíhá obnova SSL certifikátů. Bezpečnost zabezpečení do obnovy není nikterak omezena. Vyhledávač Vám může nedoporučit, nebo odmítnout přístup do systému. Obnova certifikátů proběhne během 24 hodin.

Centrální registr dlužníků poukazuje na neodbornost zpravodajství TV PRIMA!

Doslovný opis zprávy zpravodajky Elišky Čeřovské z TV PRIMA:

Dobrý den, na naši televizi se obrátila paní Renáta Majgotová. Když zadá své jméno do Googlu, vyjede jí jako čtvrtý odkaz link na Vaše stránky. Paní se s Vámi snažila spojit telefonicky a pak doporučeným dopisem s žádostí, abyste odstranili chybné údaje ze svých stránek, ale prý jste jí neodpověděli a údaje týkající se její osoby jste neodstranili. Je běžné, že s lidmi nekomunikujete? Jak je možné, že paní uvádíte na svých stránkách? Kdo informace do Vašeho systému zadává? Pokud jde o ochranu osobních údajů, máte vše v pořádku? Předem děkuji za odpověď. S pozdravem

Oficiální stanovisko CERD:

Centrální registr dlužníků České republiky prostřednictvím stránek www.centrlaniregistrdluzniku.cz poskytuje veřejné hodnocení firem a OSVČ. Na základě dostupných údajů subjektů s IČ, vyhledávač GOOGLE, nebo jiný může indexovat části údajů, které CERD zobrazuje.

Stížnost k záznamu: http://www.centralniregistrdluzniku.cz/hodnoceni-firmy-Renata-Majgotova,567852.htm

CERD údaje o ekonomických subjektech čerpá z registru státní správy a nemůže tedy odpovídat za relevantnost údajů. Z důvodu aktualizaci při jakýmkoliv zásahu do údajů by došlo k opětovnému nahrání zadaných údajů.

Údaje zveřejněné na veřejném hodnocení firem a OSVČ, nespadají pod údaje osobního charakterů a není tedy třeba ke zveřejnění těchto osob souhlasu dotčeného subjektu.  Nejedná se o údaje spadající do právní kvalifikace „osobních údajů“.

Vedení registru může pouze smutně konstatovat, že úroveň zpravodajství TV PRIMA klesla na vysoce neprofesionální úroveň, kdy práce redaktora Elišky Čeřovské zcela diskredituje odbornost zpravodajství TV PRIMA.

Jednání Elišky Čeřovské bude ze strany CERD řešeno prostřednictvím RRTV a prostřednictvím žaloby na ochranu dobrého jména společnosti.

Poučení: CERD zobrazují pouze údaje, které jsou ze zákona veřejné a které dle § 5 odst. 2 písm. d) zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů, v platném znění je možné zveřejňovat i bez souhlasu dotčených osob.

Autor: CERD ČR