Všechna přenášená data jsou šifrována
14.11.2019 09:07:52

05.11.2019 - Vážný zákazníku, z důvodu úprav na sytému mohou být některé ze služeb, deaktivovány. O obnovení služeb budete informováni. Děkujeme za pochopení.

21.10.2019 - Německá ekonomika klesá do recese. Česká ekonomika Německou zpravidla následuje s odstupem 2-3 měsíců.

16.10.2019 - V současné době probíhá úprava systému, opravy textů a funkcí. Může docházet k výpadkům systému. Nově došlo ke zjednodušení všeobecných podmínek a dochází k postupný úpravám a opravám smluvních podmínek.

15.10.2019 - Nová aplikace Dlužnik.cz Více ZDE

15.10.2019 - Nová aplikace pro Osobní bankroty

06.06.2019 - Exekucí na důchod v Česku dál přibývá. Na konci března ji kvůli dluhům mělo přes 90 400 lidí.

06.06.2019 - Počet nově zahájených exekucí je 505 120

05.06.2019 - Zjištění v návrhu auditní zprávy Evropské komise, podle něhož je premiér Andrej Babiš (ANO) ve střetu zájmů, jsou závažná a mohla by zavdávat podezření na trestný čin. V České televizi to dnes řekl nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman.

05.06.2019 - Od roku 2001 do současnosti bylo nařízeno více než 2,5 milionu exekucí, dá se říci, že exekuce se dnes dotýká každého. I když se člověk nesetká s exekucí osobně, téměř každý má ve svém okolí někoho, kdo tuto nepříjemnou osobní zkušenost již zažil.

04.06.2019 - Svoboda tisku se zhoršila, ČR opět propadla. Svoboda tisku se ve světě opět zhoršila, uvádí se v každoroční zprávě mezinárodní nevládní organizace Reportéři bez hranic (RSF). Česká republika se v žebříčku 180 zemí proti loňsku propadla z 34. na 40. místo

Obsah průvodního dopisu k rukám ministra spravedlnosti

Doručeno dne: 16.11. 2010

Vážený pane ministře,

jménem občanů České republiky si Vám dovoluji zaslat výsledek petičního referenda, který měl za úkol zjistit veřejné mínění o státem zajišťované ochraně práv dětí ve srovnání s právy sexuálních delikventů.

Dovolujeme si Vás informovat, že 15.000 respondentů je dostatečným vzorkem pro stanovení objektivního veřejného mínění s 2% statistickou odchylkou, která je s ohledem na výsledek jistě zanedbatelná.

Téměř 100% respondentů se domnívá, že Česká republika více chrání práva delikventů na úkor práv a ochrany bezbranných dětí, které nedisponují prakticky žádnou účinnou ochranou před sexuálními devianty či jinými typy je ohrožujících delikventů.

Idea vzniku registru pedofilů (pro odborné publikum registr delikventů) vnikla na základě veřejné výzvy k diskusi generála Hynka Blaška, jež měla vést k lepší ochraně dětí se zavedením registru nebezpečných delikventů.

Není snad smutnějšího příběhu, kdy na jeho konci je sexuálně zneužité dítě, s následnou smrtí jeho maminky.

Občané České republiky jsou přesvědčeni, že ochraně dětí a jejich hodnot není věnována žádná pozornost ze strany odpovědných orgánů. To jednoznačně vyplývá z jejich postojů v referendu.

Věříme, že na základě této iniciativy se MSČR bude více zaobírat ochranou dětí, na jejímž konci bude závazné stanovisko resortu s adekvátním řešením, které uspokojí znepokojené občany.

Nepochybujeme, že poté přestanou vznikat absurdity, jakou bylo např. zneužívání sboristek, které za okolností dobře placeného advokáta JUDr. Tomáše Sokola vyústí pro společnost v naprosto neodpovídající trest. Výsledkem je finanční parazitování odsouzeného, na základě prodeje autorského práva na film o jeho případu.

Osobně konstatuji, že se zcela rozešel názor občanů s odbornou veřejností, která spíše prosazuje nástroje, zákony a mechanismy na podporu ochrany sexuálních delikventů a jejich zařazením do společnosti s mírným postihem. Jako nemocné je zcela vymezují mimo tvrdé tresty, které jsou běžně používány ve vyspělejších a demokratičtějších státech než je Česko.

Předem Vám děkujeme za odpověď, na jejímž základě budeme moci informovat podrobně veřejnost, jaké změny hodlá MSČR navrhnout k prosazení lepší ochrany dětí. Vaše závazné stanovisko vůči občanům, vzhledem závažnosti a aktuálnosti věci a jejího nutného prosazení, očekáváme v brzkém časovém horizontu, který by neměl přesáhnout dobu jednoho roku.

Nepochybujeme, že takto silný mandát, jaký ukázaly veškerá dostupná referenda a ankety, jsou natolik přesvědčivé, že sexuální delikventi nebudou už mít v budoucnu možnost, být na tom z hlediska práv a ochrany lépe, než násilím postižené, bezbranné děti a jejich blízcí. Ti jsou s nimi poté nuceni sdílet celoživotní bolest, se  samozřejmými dalšími negativními následky a dopady na celou společnost.

Jistě se shodneme v názoru, že nelze považovat za adekvátní trest za znásilnění dítěte, s vážnými zdravotními, psychickými a fyzickými následky, nepodmíněné tresty s pouhými několika málo lety.

Předem Vám děkuji, i jménem občanů, za vyjádření a sdělení stanoviska MSČR, jak hodlá konkrétně posílit práva dětí v roce 2011.

S pozdravem

Jiří Jehlička  a občané České republiky

Přílohy: výsledek průzkumu (15.000 respondentů)