Osobní bankrot
Všechna přenášená data jsou šifrována
04.06.2020 15:02:19

29.05.2020 - Ověřování účtů bylo pozastaveno do 3.6. z důvodu technických úprav systému na straně dodavatele služeb.

11.05.2020 - Od 13.5. klientská administrace umožní provádět on-line reklamace nepřipsaných plateb (např. chybně spárovaných plateb, plateb s chybným var. symbolem) a autorizace v sekci dané služby.

08.05.2020 - Dnes zveřejněný průzkum České bankovní asociace (ČBA) informoval o tom, že k 6. květnu banky v ČR odložily splatnost zhruba 310 tisíc úvěrů v celkovém objemu 170 miliard Kč. Průzkum dále tvrdí, že již v období před platností zákona o odkladu splátek (do 17. dubna) banky dostaly zhruba 230 tisíc žádostí, přičemž převážné většině z nich bylo vyhověno. Data o vytvořených rezervách BANK v případě vysokého počtu insolventnosti nejsou známe. Splatnost odložených úvěrů zasáhne dlužníky v době nejvyšší nezaměstnanosti a očekávaných bankrotů OSVČ a firem.

05.05.2020 - Společníci malých s.r.o. postižených krizí dosáhnou nově na příspěvek 500 Kč denně. Čerpat ho mohou od 12.3. do 8.6., firma ale musí být aktivní. Celkem tak mohou malí podnikatelé získat za uvedené období 44 500 korun.

20.04.2020 - Lékař Lukáš Pollert: „Koronavirus má stejný průběh jako chřipka, roušky jsou zbytečné a média přestřelila“ více na odkazu ZDE

20.04.2020 - Průzkum: Byznys muselo úplně zastavit 10 % podnikatelů v ČR. Dalších 18 % má vážné finanční problémy.

20.03.2020 - Každá pátá rodina nemá finanční rezervu ani na měsíc. Pokud těmto lidem kvůli karanténě vypadne příjem, brzy jim hrozí exekuce.

19.03.2020 - Doporučení: Požádejte písemně o doklad splátek u své banky, vyhnete se existenčním problémům.

27.02.2020 - Koronavirus navyšuje počet firem v druhotné platební neschopnosti. Platební morálka firem, ale i osob se postupně zhoršuje.

25.02.2020 - Požádejte o osobní bankrot (o oddlužení) jedním kliknutím podat žádost o oddlužení

Obsah průvodního dopisu k rukám ministra spravedlnosti

Doručeno dne: 16.11. 2010

Vážený pane ministře,

jménem občanů České republiky si Vám dovoluji zaslat výsledek petičního referenda, který měl za úkol zjistit veřejné mínění o státem zajišťované ochraně práv dětí ve srovnání s právy sexuálních delikventů.

Dovolujeme si Vás informovat, že 15.000 respondentů je dostatečným vzorkem pro stanovení objektivního veřejného mínění s 2% statistickou odchylkou, která je s ohledem na výsledek jistě zanedbatelná.

Téměř 100% respondentů se domnívá, že Česká republika více chrání práva delikventů na úkor práv a ochrany bezbranných dětí, které nedisponují prakticky žádnou účinnou ochranou před sexuálními devianty či jinými typy je ohrožujících delikventů.

Idea vzniku registru pedofilů (pro odborné publikum registr delikventů) vnikla na základě veřejné výzvy k diskusi generála Hynka Blaška, jež měla vést k lepší ochraně dětí se zavedením registru nebezpečných delikventů.

Není snad smutnějšího příběhu, kdy na jeho konci je sexuálně zneužité dítě, s následnou smrtí jeho maminky.

Občané České republiky jsou přesvědčeni, že ochraně dětí a jejich hodnot není věnována žádná pozornost ze strany odpovědných orgánů. To jednoznačně vyplývá z jejich postojů v referendu.

Věříme, že na základě této iniciativy se MSČR bude více zaobírat ochranou dětí, na jejímž konci bude závazné stanovisko resortu s adekvátním řešením, které uspokojí znepokojené občany.

Nepochybujeme, že poté přestanou vznikat absurdity, jakou bylo např. zneužívání sboristek, které za okolností dobře placeného advokáta JUDr. Tomáše Sokola vyústí pro společnost v naprosto neodpovídající trest. Výsledkem je finanční parazitování odsouzeného, na základě prodeje autorského práva na film o jeho případu.

Osobně konstatuji, že se zcela rozešel názor občanů s odbornou veřejností, která spíše prosazuje nástroje, zákony a mechanismy na podporu ochrany sexuálních delikventů a jejich zařazením do společnosti s mírným postihem. Jako nemocné je zcela vymezují mimo tvrdé tresty, které jsou běžně používány ve vyspělejších a demokratičtějších státech než je Česko.

Předem Vám děkujeme za odpověď, na jejímž základě budeme moci informovat podrobně veřejnost, jaké změny hodlá MSČR navrhnout k prosazení lepší ochrany dětí. Vaše závazné stanovisko vůči občanům, vzhledem závažnosti a aktuálnosti věci a jejího nutného prosazení, očekáváme v brzkém časovém horizontu, který by neměl přesáhnout dobu jednoho roku.

Nepochybujeme, že takto silný mandát, jaký ukázaly veškerá dostupná referenda a ankety, jsou natolik přesvědčivé, že sexuální delikventi nebudou už mít v budoucnu možnost, být na tom z hlediska práv a ochrany lépe, než násilím postižené, bezbranné děti a jejich blízcí. Ti jsou s nimi poté nuceni sdílet celoživotní bolest, se  samozřejmými dalšími negativními následky a dopady na celou společnost.

Jistě se shodneme v názoru, že nelze považovat za adekvátní trest za znásilnění dítěte, s vážnými zdravotními, psychickými a fyzickými následky, nepodmíněné tresty s pouhými několika málo lety.

Předem Vám děkuji, i jménem občanů, za vyjádření a sdělení stanoviska MSČR, jak hodlá konkrétně posílit práva dětí v roce 2011.

S pozdravem

Jiří Jehlička  a občané České republiky

Přílohy: výsledek průzkumu (15.000 respondentů)