Všechna přenášená data jsou šifrována
05.07.2015 15:19:12

30.07.2015 - Od 10. 07. 2015 bude omezeno anonymní hodnocení firem a živnostníků. Nově se tak bude muset autor identifikovat správci této aplikaci prostřednictvím základních kontaktních údajů, kdy jeho komentář z důvodu relevantnosti bude podléhat kontrole. Centrální registr dlužníků má zájem o komentáře ze 100% vypovídající hodnotou o firmě, nebo živnostníku.

15.04.2015 - Protikorupcni-linka.cz podala podnět odboru Korupce a finanční kriminality k zahájení prověrky nedávno zveřejněné kauzy kolem reprezentačního hokejového trenéra Růžičky. Z hlediska zákonnosti je důležité, aby věc neodkladně prověřil příslušný policejní orgán, v jehož kompetenci je zajištění všech důkazů za účelem zjištění objektivní pravdy.

11.02.2015 - V současné době upravujeme databáze veřejného hodnocení firem a OSVČ. K 1. 3. budou znepřístupněné informace o místech podnikání u OSVČ.

08.01.2015 - Protikorupční linka Centrálního registru dlužníků zaznamenala další úspěch. Statutární orgán realitní kanceláře Škorcová byl obžalován pro podezření z podvodů ve výši desítek milionů korun na základě podaného trestního oznámení ze strany registru. Jednatelce společnosti hrozí až 10 let vězení.

31.12.2014 - Dluhy domácností od začátku roku trvale rostou, v říjnu meziměsíčně stouply zhruba o pět miliard korun. Bankám a finančním institucím lidé ke konci října dlužili téměř 1,243 bilionu korun.

31.12.2014 - Dlužníků po Vánocích přibývá, Exekucí v prvním čtvrtletí přibude. Převzato ze statistiky největšího Exekutorského úřadu Přerov.

29.12.2014 - Novinky.cz: Sliby advokátů z akce Poplatky zpět jsou k ničemu, platit budou lidé. Webové stránky s klamavým označením hromadných žalob můžou uvrhnout stovky lidí do sociální nouze a exekucí. Projekt poplatkyzpet.cz mediálně podpořila TV PRIMA! Centrální registr dlužníků proti těmto projektům před půl rokem vydal důrazné varování a ohradil se proti mediální podpoře za vrácení poplatků.

29.12.2014 - Kdo zaplatí účet za prohrané soudní spory o bankovní poplatky? Systém hromadných žalob byl pokus o zbohatnutí bohatých právníků! Teď se k placení nemají a lidé platí tisíce! Více ZDE

29.12.2014 - Česká bankovní asociace varuje před pokusem iniciativy Poplatkyzpet.cz uvést v omyl klienty bank, které v minulosti přiměla zapojit se do poplatkových soudních sporů.

28.12.2014 - Rada pro rozhlasové a televizní vysílání uložila televizi Prima pokutu za pořady ohrožující vývoj dětí.

Podvodné stránky www.registr-dluzniku.cz (stránka také funguje pod uhrazeno.cz)

Podvodné stránky  www.registr-dluzniku.cz (stránka tako funguje pod uhrazeno.cz)

Centrální registr dlužníků České republiky upozorňuje, že neposkytuje žádné informace prostřednicím placených SMS. Informace, které jsou dostupné na internetu s možností čerpání informací jsou PODVODEM! V případě, že jste využily služeb za účelem čerpání informací z Centrálního registru dlužníků a cítíte se být poškozeni, můžete podat trestní oznámení na Policii, případně volat na linku 158.

Znění podvodného reklamních textů:
„Nedostali jste od banky půjčku a nevíte proč? Možná je to tím, že jste zapomněl i na nějaký ten škraloup z minulosti. Zda se vaše jméno či firma nedostala do registru dlužníků (CERD = Centrální registr dlužníků ČR) můžete nyní zjistit jedinou SMS. Pokud chcete zjistit stav pro soukromou osobu, pak bude mít zpráva tvar PRSMS R jméno a příjmení, adresa. Pro zjištění stavu pro firmy odešlete PRSMS R identifikační číslo firmy. Ať už jste zvolili jakýkoliv způsob, textovou zprávu odešlete na telefonní číslo 9000999. Cena odchozí zprávy je 99 Kč. Příchozí zprávy jsou již samozřejmě zdarma a dozvíte se z nich pozitivní nebo negativní výsledek vyhledávání vašeho kontaktu v registru, v případě pozitivního nálezu i kontakt na správce databáze. Odpověď obsahuje jen údaje o nesplacených pohledávkách z titulu půjček, úhrady zboží a služeb. Maximální počet ověření z jednoho telefonního čísla jsou 3 denně. Více informací a podrobnosti k této službě naleznete na internetových stránkách registr-dluzniku.cz“

Zdroj podvodné informace: http://www.mobilmania.cz/bleskovky/svuj-dluh-zjistite-pres-sms/sc-4-a-1116482/default.aspx