Osobní bankrot
Všechna přenášená data jsou šifrována
30.05.2020 21:10:16

29.05.2020 - Ověřování účtů bylo pozastaveno do 3.6. z důvodu technických úprav systému na straně dodavatele služeb.

11.05.2020 - Od 13.5. klientská administrace umožní provádět on-line reklamace nepřipsaných plateb (např. chybně spárovaných plateb, plateb s chybným var. symbolem) a autorizace v sekci dané služby.

08.05.2020 - Dnes zveřejněný průzkum České bankovní asociace (ČBA) informoval o tom, že k 6. květnu banky v ČR odložily splatnost zhruba 310 tisíc úvěrů v celkovém objemu 170 miliard Kč. Průzkum dále tvrdí, že již v období před platností zákona o odkladu splátek (do 17. dubna) banky dostaly zhruba 230 tisíc žádostí, přičemž převážné většině z nich bylo vyhověno. Data o vytvořených rezervách BANK v případě vysokého počtu insolventnosti nejsou známe. Splatnost odložených úvěrů zasáhne dlužníky v době nejvyšší nezaměstnanosti a očekávaných bankrotů OSVČ a firem.

05.05.2020 - Společníci malých s.r.o. postižených krizí dosáhnou nově na příspěvek 500 Kč denně. Čerpat ho mohou od 12.3. do 8.6., firma ale musí být aktivní. Celkem tak mohou malí podnikatelé získat za uvedené období 44 500 korun.

20.04.2020 - Lékař Lukáš Pollert: „Koronavirus má stejný průběh jako chřipka, roušky jsou zbytečné a média přestřelila“ více na odkazu ZDE

20.04.2020 - Průzkum: Byznys muselo úplně zastavit 10 % podnikatelů v ČR. Dalších 18 % má vážné finanční problémy.

20.03.2020 - Každá pátá rodina nemá finanční rezervu ani na měsíc. Pokud těmto lidem kvůli karanténě vypadne příjem, brzy jim hrozí exekuce.

19.03.2020 - Doporučení: Požádejte písemně o doklad splátek u své banky, vyhnete se existenčním problémům.

27.02.2020 - Koronavirus navyšuje počet firem v druhotné platební neschopnosti. Platební morálka firem, ale i osob se postupně zhoršuje.

25.02.2020 - Požádejte o osobní bankrot (o oddlužení) jedním kliknutím podat žádost o oddlužení

Stanovisko ke klamavému a neodbornému článku Penize.cz

Centrální registr dlužníků opětovně reaguje na neodborný článek k doménám ministerstvo-spravedlnosti.cz a jiným obecným doménám ve vlastnictví konsorcia CERD a CI.

Domény byly konsorciem řádně zakoupeny z důvodu volné nabídky ke koupi na českém trhu. Dnes  umožnují svým obsahem bezplatný přístup na oficiální stránky subjektů spojených na shodná obecná klíčová slova a jiné tematicky podobné aktivity.

Tuto SEO technologii používají i různé katalogy či přední vyhledavače na subdoménách nebo pojmenovaných hlavičkách obsahových stránek na často hledaná klíčová slova.

Klamavé tvrzení stránek peníze.cz (které dle svého výkladu fakticky parazituje na obecném pojmenování měny „peníze.cz“) zcela bezprecedentně uvádějí milné informace za účelem poškození CERD.

Zahraniční mezinárodní uskupení CERD a CI má právo domény vlastnit pomoci svých dceřiných společností v jakémkoliv státě, pokud to považuje za přínosné z důvodu ochrany.